30 Nisan 2016 Cumartesi

5 Çayı Menüsü


5 Çayı menüsü büyük oğlum ve arkadaşları ve tabii öğretmeni içindi..
Geçtiğimiz haftalarda okul çıkışı teşrif etmişlerdi.
Oğlum okula gitmeden menüyü vermişti.
Şundan hoşlanırlar,bunu yaparsan iyi olur gibi önerilerle ..
Bu durumda anneye kalan istenilen lezzetleri okul çıkışına kadar yetiştirmekdi..
*
**
Zevkle hazırladım.
İnsan çok fazla haşır neşir olduğu şeylerden zamanla soğuyabiliyor..
Ben hem okulda çocuklarla, hem de evde misafirler için bu tarz şeylerle
 uğraştığım halde sıkılmıyorum.
Sebebine gelince sanırım severek yapmak..
Tek şikayetim yorgunluk.
Rabbim onunda kolaylığını versin inşallah.

Evet gelelim masamızdaki 5 çayı lezzetlerine

*Kısır
*3-2-1 Poğaça (susamlı ve galeta unlu)
*Elmalı sarma ve atom kurabiye
*Kıymalı rulo börek
*Üçgen hamur yoğurtlaması
*Triliçe
      
Kıymalı rulo börek
Bu sıralar favori böreğim budur..
Yapımındaki kolaylığın tersine çok lezzetli ve pratik bir börektir..
Tarifini paylaşacağım..


Elmalı sarma ve atom kurabiye
Limon sıkacağı ile şekillendirdiğim kurabiyelerin tarifi burada..


Diğerlerinin yapımını paylaşacağım..


Triliçe
Bir balkan lezzeti olan triliçeyi çok seviyorum.
Evde yapmaya başladıktan sonrada dışarıdakilerden çok lezzet alamıyorum..
Genelde karamel sosla servis ediliyor benim tercihim frambuaz soslu olanı..
Tarifini paylaşacağım.


Üçgen hamur yoğurtlaması
Üçgen hamur erişte gibi bir hamur.
Biz ona pır pır diyoruz.
Kışlık olarak hazırlıyoruz acil misafir hazırlığında tam bir kurtarıcıdır..
Çok da lezzetlidir..
Dolaylı yoldan mantıdır aslında..
Yedikçe yedirir tek kötü tarafı kilo aldırır..  


Susamlı 321 poğaça
Tarifi burada mevcut..

Ben hazırladım, gençler afiyetle yediler ..
En çok da börek hoşlarına gitmiş..
Her bayan gibi geri bildirimler benim içinde önemlidir..
Ne beğenildi ne daha az yenildi.
Ona göre hareket edelim değil mi ama..

Kalın selametle..

Yeşil Elmalı Kırmızı Pancar Salatası


İlkbaharın içinde bulunduğumuz yazın kapıda olduğu şu günlerde 
salata tüketimimiz daha bir artıyor değil mi?  
Tam bir renk cümbüşü olan bu salatayı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler
 2 adet yeşil ekşi elma 
1 kase yeşil soğan
1 kase maydanoz
Kornişon turşu 
 Nar ekşisi, zeytinyağı, 
limon suyu ve tuz 

Yapılışı
Kırmızı pancar yıkanır ve kabukları ile haşlanır ve  sonrasında kabukları soyulup küp doğranır.
Yeşil elmaların kabuklarını soyup yine pancarların boyutunda küp doğrayıp ilave edelim.
 Yeşillikleri de ince doğrayıp ilave edelim.
 Sos için nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salataya ilave edip karıştıralım.

Altta aynı salatayı elma olmadan mısır ilavesi ile yapılmış şeklini görüyorsunuz.


Kırmızı rengi ile albenisi bol bu salata sağlık açısından da çok çok tercih edilmesi gereken bir salata..

Kırmızı pancarlı başka bir salata tarifi için burayı tıklayabilirsiniz..
Kırmızı pancarlı patates salatası tarifi için burayı tıklayınız..
Pratik pancar turşusu için burayı  tıklayınız..

11 Nisan 2016 Pazartesi

Milföyden Kolay Mantı


Mantıyı sevmeyen yoktur sanırım..
Severek yediğimiz mantı çok uğraştırıyor ama kaşla göz arasında da tüketiliyor değil mi?
Mantı kadar lezzetli ama yapımı onun kadar zaman almayan alternatif mantı bizimkisi..
Yine gün lezzetlerimizden biri .
Tarifi alttaki gibi.

  MALZEMELER
20 yaprak milföy(bir paket)

İç harcı için
200 gr kıyma
Maydanoz(ince doğranmış)
Karabiber, pul biber ve tuz

Sosu için
2 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Nane

YAPILIŞI
            İç harç malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
 Milföyleri yumuşayınca, oklova ya da merdane  ile çok az açarak inceltelim.
Açtığımız milföyün bir kenarına uzunca iç  harçtan yayalım ve bir kere sararak rulo yapalım. 
Küçük dilimler şeklinde keselim; yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim


15-20 dakika fırınlamış olduğunuz mantıları sarımsaklı 
yoğurt ve tereyağın da kavurduğunuz  salça sos  eşliğinde servis yapalım. 


*Yoğurdu mantının üzerine servisten en fazla 5 dakika önce dökün ,
aksi halde mantınız milföyden olduğu için yumuşayacaktır..  
*Milföyleri minik rulo şeklinde şekillendirmek yerine normal mantıda olduğu gibi 
minik kareler şeklinde de yapabilirsiniz.


....Afiyet olsun....

4 Nisan 2016 Pazartesi

Portakallı Kurabiye


Portakal zamanı bitmeden portakal aromalı bir kurabiye tarifi vereyim..
Geçmiş akraba günümüzden.
Yapımı kolay el oyalamıyor çayın yanında hatta sütle enfes olur..

Malzemeler
125 Tereyağı(Oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
Aldığı kadar un

Yapılışı
Bütün malzemeleri kullanarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
İstediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz..
İsterseniz yuvarlayın isterseniz kalıp kullanarak şekillendirin..
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve
180 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirelim.

...Afiyet Olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...